promocorp

Szolgáltatásaink
Filozófiánk
PDF Nyomtatás E-mail

A legtöbb iparágban, a jelen gazdasági környezetben a hatékony humán erőforrás gazdálkodás az eredményesség egyik legfontosabb katalizátora. Egy munkahely kreatív, örömteli együttműködés tere lehet, ahol a munkatársak hatékony kommunikációja, vezetői szerepvállalása, transzparens működése támogató, alkotó légkört teremthet. Tanácsadóként abban hiszünk, hogy a humán tőke fejlesztésén keresztül segítjük partnereinket céljaik elérésében.Megbízóinkkal közösen gondolkodva, hosszú távú partneri viszony kialakítására törekszünk. Tanácsadói munkánk a vállalat speciális helyzetének, kultúrájának, stratégiájának alapos ismeretére épül.

Tanácsadói területeink:

 
Sales fejlesztés
PDF Nyomtatás E-mail

"Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a  változásokra...." (Charles Darwin)

Sales és business development partnerként elsődleges célunk az, hogy megértsük és felmérjük  az adott szervezet működését, segítsünk rámutatni azokra a területekre, ahol érdemes változtatni, ahol olyan működési tartalékok aktivizálhatók, amelyek az értékesítési szervezet működési hatékonyságát növelik, KPI-ok mentén mérhető, a Megbízó által elvárt ROI-t produkálva. (Return on Investment)

 
Kompetencia felmérés
PDF Nyomtatás E-mail

Vezető és kulcsember kiválasztással, valamint szervezet- és vezetőfejlesztéssel foglalkozó tanácsadóink többéves tapasztalatot szereztek az Assessment és Development Centerek alkalmazásában, minden esetben az adott vállalat kompetencia profiljához megtervezve az eszköztár elemeit. A módszer integrált eljárás, szervezett keretek között, amely ötvözi mindazokat a technikákat - kompetencia alapú interjúk, tesztek, szimulációs, szituációs gyakorlatok - amely az egyén kompetenciáinak feltérképezését célozzák.

 
Leadership programok
PDF Nyomtatás E-mail

"A természetes vezető nem elégszik meg azzal, hogy munkatársai elvégzik a rájuk bízott munkát. A beosztottak ugyanis olyan érzelmi kapcsolatot is várnak, ami megértő támogatáson alapul..."  (Daniel Golman)

A vezetők fejlesztése során azokban a  programokban hiszünk, amelyek segítik a vezetőket abban, hogy erősítsék munkatársaik belső motivációját, önbecsülésük, csoporthoz tartozásuk és önmegvalósításuk természetes igényének húzóerejére építsenek.

 
Business coaching
PDF Nyomtatás E-mail

A szakmai személyiség innovatív fejlesztési formája...

E módszertan alkalmazása során az érintett vezető egy személyes coach-ot kap, aki a tanulási folyamatot a vezetővel szorosan együttműködve, szakmai hozzáértésével és tapasztalatával, képzettségével, kérdésekkel irányítja. A coaching tehát tanulási elven működő saját élményű, intenzív folyamat. Kliensünk hozza a problémát, vagy élményt, amelyen dolgozni szeretne.

 
Executive search
PDF Nyomtatás E-mail

2008 óta a gazdasági környezet erőteljes változásával párhuzamosan a munkaerőpiacon megnőtt a szabadon elérhető szakemberek, vezetők száma. A kiválasztási folyamatok mégis lassabbak és összetettebbek lettek: óvatosabbak a megbízók a kiválasztásban és óvatosabbak a szakemberek is a pozícióváltásban.

Mi kell hát egy sikeres kiválasztáshoz ebben a környezetben?


 
Karrier tanácsadás
PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Érdeklődő!

Gondolkodásra hívlak, ha érzel hozzá kedvet, vagy éppen aktuális számodra a téma:

Hogyan tovább szakmai utadon?

A téma sokrétű és izgalmas: sikerül-e kreatív energiáinkat a vágyott hajó vitorlái mögé irányítani. Tudunk-e markáns döntéseket hozni szakmai vagy akár magánéletünk fordulópontjain.